• 15e Expositie GoudsWerk

  Vania Bouwmeester Pentcheva
  http://www.vaniapentcheva.nl
  pentcheva@mail.com
  06 4007 6848

  In deze expositie zijn werken te zien van 1997 tot heden.
  Abstracte schilderijen op doeken of panelen gemaakt met acryl en gemengde technieken en pastellen op fluwelen papier.
  Ik word geraakt en geïnspireerd door emoties, herinneringen, gevoelens en gedachten, die meestal zijn voortgekomen uit mijn reizen, zowel in de natuur als in stedelijke omgevingen.

  Schilderen is voor mij een basisbehoefte. Mijn werken weerspiegelen mijn instinctieve gevoel voor de betekenis van kleuren en zijn een weg naar mijn innerlijke zelf, een resultaat van mijn ervaringen en een pad naar nieuwe ontdekkingen. Mijn werken zijn een mix van spontaniteit en zorgvuldig doordachte opbouw, waarbij dikke lagen gebruikt worden voor textuur en dunne, afgewassen lagen om diepte te scheppen. Voltooide werken worden zo gedefinieerd door textuur en kleurlagen; door combinaties van vormen en composities, die zijn gedreven door emoties. Ze onderzoeken de relatie tussen door de mens gevormde structuren, door licht en de natuurlijke wereld. Ze zijn gedachten en emoties.

  Ik ben in Bulgarije geboren. In 1994 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Sofia, Bulgarije, met een MA in Scenografie. Na een aantal jaren in Bulgarije te hebben gewerkt, ging ik naar Zuid-Afrika waar ik 4 jaar heb doorgebracht.
  Ik ben met mijn echtgenoot teruggekeerd naar Europa en woon en werk in Gouda. Wij wonen nu al 18 jaren in Gouda en ik voel me echt een Gouwenaar.

  Reizen daagt mijn artistieke taal uit. Ik moet elke keer weer een nieuwe manier zoeken om mijn ontdekkingen tot uitdrukking te brengen.
  Kleuren zijn heel belangrijk voor mij. Ze komen spontaan in mijn werken en vormen de krachtigste beschrijving van mijn eerste gedachten. Zo brengen ze een schilderij daadwerkelijk tot leven.

   


  goudswerk.wordpress.com/15e-expositie/?blogsub=confirming#subscribe-blog
 • Goudse Post

  GoudsWerk in Gouwestein


  goudsepost.nl/reader/58449/1331500/goudse-snippers#
 • Singulart / Magazine / interviews

  My Hometown: Vania Bouwmeester Pentcheva

  5.06.2019


  blog.singulart.com/en/2019/06/25/my-hometown-vania-bouwmeester-pentcheva-2/
 • Singulart / Magazine / interviews

  My Hometown: Vania Bouwmeester Pentcheva

  11.06.2019

   

   

   

   

  Download PDF
  blog.singulart.com/en/2019/06/11/my-hometown-vania-bouwmeester-pentcheva/