A series of artworks inspired by nature, the natural state, the changing phenomena and the deconstruction thereof.

uit 2015 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Urban Sunset

2022

As the sun sets and covers the sky with warm light, projecting a golden glow on the buildings and clouds, an exciting beautiful buzz and mood begins.  The hurrying people, some of them on their way home, and others dressed and filling the air with joy, ready for the coming evening in the city that never sleeps.

Moon Light

2018

Not a standard shaped painting. Diptych. Two Half round shaped wooden panels, joined with bolts to create a industrial look.The two parts are a contrast of bright colours and an illusion of a luminous glow. A heavily textured upper panel and a light milky lower panel.The painting is inspired by light. Bright sunny days and nights with a luminescent  bright full moon that inspire extraordinary bright, playful colour combinations.

Doves Diptych

2018

Diptych, combination of photography and paint work, textures and washes on panels of different sizes.

Gouda Cheese Market

2023

Local farmers and cheese makers gather in the square to sell their Gouda cheeses directly to consumers. The event aims to recreate the historical trading and weighing of cheeses that has been taking place in Gouda for centuries. The Painting is a mixture between different materials, photography, acrylic paint and mediums. The photograph has been transferred onto the panel and then combined with golden paint and colourful heavy textures. The panel has sides with depth of 9 cm. 

View Gouda

2018

A mix between different materials: photography, acrylic paint and mediums. The photography was transferred to the panel and then combined with heavy paint textures and water treatments. The panel is extra thick and can therefore also remain on a shelf.

Frans Boshyacinten

2018

  In het begin van de Zomer van 2018 heb ik een reisje gemaakt naar Frankrijk, natuurlijk kwam ik terug overladen met inspiratie. Ik heb nu nog steeds visuele herinneringen die mij nog heel lang zullen inspireren, maar een van de meest onverwachte, snel veranderende en wisselende plaatjes met blauwe plakken op de velden en langs de weg. Ze kwamen en verdwenen met verschillende visuele hoeken langs de weg, allemaal Franse Boshyacinten in de miljoenen, die lucht en velden verbonden en een symbiose van een nieuwe dementie creeeren waar de horizon smelt in kleuren van groen en blauw.

Delft Blue

2019

Inspired from the  Dutch Delft Blue pottery and porcelain.

Delft Blue Diptych

2019

Inspired from the  Dutch Delft Blue pottery and porcelain.

Nordic dusk 2

2019

Natuur

2018

Het is die tijd, de zonnebloemen zijn op het punt om open te gaan en je rijdt langs de prachtige velden langs de weg en de klaprozen bloeien aan de kant van de weg, je ruikt de warme frisse aarde en de vochtige lente regen.

 

Veer

2018

Nadat ik er achter kwam dat ik dit doek niet in mijn atelier zou kunnen krijgen, heb heel lang voor dit grote doek gestaan en heb ik gewacht op lekker warm, droog weer zodat ik buiten kon gaan schilderen. Natuurlijk was het een hele prettige dag om buiten te zijn, volop licht met het frisse lente gevoel. Gezien de grote van het doek wou ik de kleurcombinatie subtiel, licht en pastel houden. Ik was meer geïnteresseerd in de variatie van texturen en lagen. Ik had nog geen naam voor dit schilderij in gedachten en opeens lande er een veer op mijn doek, recht in het midden van een net geschilderd deel, recht in het midden van de natte verf. De eerste reactie was, "snel dat ding moet er nu af", maar toen keek ik er even goed naar, stapte even verder weg en dacht, "Perfect" en dat was dat. Ik ben door gegaan met het schilderen en zo is de naam "Veer" ontstaan.

 

Warmte 2

2018

  Soms kunnen met woorden gevoelens en impressies niet beschrijven. Soms worden deze met behulp van een paar klodders verf veel beter overgebracht aan de kijker en hopelijk kunnen ze voelen wat ik op dat moment deed. Het is meer een open warme plek waar je, je eigen gedachten en je zintuigen kunt  focussen.    

 

Warmte 1

2017

Het is meestal moeilijk om fysieke fenomenen te visualiseren. "Wat zijn de correcte vormen en kleuren ?" Magma en briliante sprankelende kleuren glunderen met een pracht gevoel van warme aarde.

Geel

2018

Dit schilderij is tot stand gekomen op een warme zomersdag in 2018. De inspiratie voor deze kleurcombinatie is heel spontaan ontstaan. Laag liggend sterk zonlicht drong mijn atelier binnen, het was verblindend, maar ter zelfde tijd bracht het een gevoel van vreugde. Ik had een onmiddellijk zelfverzekerd gevoel met de hooft kleuren. De ene is de exacte schaduw van de andere. 

Dusty Red

2018

 A mixture of different material looks: silver shining through, deconstructions, water power washes , drying process, wearing out, tearing and the beautiful colourings thereof.

Water 2

2018

  Het is meer een steenachtige oppervlakte dat meerdere malen is overspoeld en gewassen door het water. Een kalksteenslib. Vloeiend water met permanente sporen.

Muur 2

2018

Mijn oog viel op een oude muur. Ik bestudeerde de verschillende lagen stuik en steen, de kleuren die vervaagd waren door de jaren van regen en wind. De stempel van geschiedenis.
 

Muur 1

2018

A mixture of different material looks: gold shining through, deconstructions, water power washes , drying process, wearing out tearing and the beautiful colourings thereof. 

Steen werk van Gouda

2018

Een detail van het oude stadhuis van Gouda, laat de sporen van de tijd zien door de slijtage en verkleuring die door de elementen zijn verricht.

De Goudse Koetsier

2018

acryl, fotografie afdruk en acrylmediums op paneel                                                                              In mei 2015 liep ik in de ochtend op de kaasmarkt opzoek naar architectonische details, maar toen viel mijn blik op de koetsier, met de oude koets en paarden, hij had de uitstraling van een andere tijd, gewoon een terugblik in de tijd. Ik kon het niet laten om een paar foto’s van hem en zijn koets te maken, toen wist ik nog niet wat ik met de foto’s zou doen. Eind verleden jaar heb ik deze foto verwerkt in een schilderij. 

Rood 1

2015

gouden gloed

Rood 2

2015

rode wassen

Muur 3

2017

Het is meer een fresco afbeelding dan een schilderij. Het is meer gedachten en herinneringen aan Pompei. De stempel van geschiedenis.
 

Water 3

2018

 Water is een bewegende kracht. Het is het fysieke bewegende vloei van water dat de prachtige vormen en transparante lagen creëert die mij zo fascineren. Hier zijn een paar warme, zachte aard kleuren van zachte klei. Aarde, kunt u de natte zachte klei al ruiken.
 

Stadsgezicht

2018

Dit schilderij is opgebouwd door een diversiteit van texturen en waterwassende effecten. Het is een overzicht van water in een typisch Nederlands stadsaanzicht.      

Ijs

2017

  Is een witte koelte en een gebalanceerde ongelijke oppervlakte met de transperantie van lagen ijs over goud waar het water eindelijk tot rust is gekomen.
 

Water 1

2017

Een spiegelend effect, goud en struktuur. Het is het fysieke bewegende vloei van water dat de prachtige vormen en transparante lagen creëert die mij zo fascineren. Hier zijn een paar warme, zachte aard kleuren van zachte klei. 
 

Mist

2018

Ochtend mist typisch van de lage landen van Nederland. Ik kijk altijd met fascinatie naar dit fenomeen en probeer deze te omhelzen en vast te legen met mijn naakte oog of met een camera. Transparante lagen met een zin van diepte van een pracht landschap met delicate kleuren.

Herfst verhaal

2017

Klein formaat werk gebouwd met verschillende texuren en levendige kleuren. Een verhaal van opwarmende gevoelens.